Malaysian sweets, moo moo char char is now on sale from Seijo Ishii. Delicious!

麼麼咋咋[moo moo char char] is from Malayn Sweets

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When I travelled to Thailand, I bought「
Sweet Mung Bean Porridge with Taro & Coconut Cream
」. This product called “moo moo char char” resembles that one.

The place was Seijo-Ishii in Tokyo.
This grocery store is very popular for Japanese with high quality foods.

Malaysian sweets?
My favorite cocout milk is contained.
I must buy it!

“moo moo char char” means the various things mixed together in a jumble.
It is written “麼麼咋咋” in Chinese.
Sounds cute!

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Let’s eat now !

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Three kinds of beans are boiled with syrup, and there are sweet potatoes and mochi.
The point is yellow creme anglaise sauce.
Tasty blancmange of the coconut milk.

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Following this name, I mixed and ate it.
It was delicious…

This sweets might be better for breakfast, because the size is a little big, and calories are so high.

Actually, what kinds of beans are used in Malaysia and China ?

It seems that various kinds of beans were used.

  • rouge bean (adzuki bean)
  • rouge waist bean (red kidney)
  • Phaseolus radiatus
  • white kidney beans

There was the recipe using the tapioca, too.

This product of Seijo Ishii becomes the stylish for considerably high-quality intention.

Now, try it !

Links

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マレーシアのスィーツ、モーモーチャーチャーが成城石井から発売中。美味!

[bogo]

モーモーチャーチャーはマレーシア発のスイーツ

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以前タイのセブンイレブンで買ったもので、「緑豆のおかゆ。タロイモとココナッツクリームぞえ」というのがありましたが、この商品に似た味のものを見つけました。

場所は、恵比寿の成城石井です。

むむ、マレーシアのお菓子とな?
しかも大好きなココナッツミルクが入っている。これは買わねば。

「モーモーチャーチャー」とは、マレーシア語で“ごちゃまぜ”という意味だそうです。中国語では「麼麼咋咋」と書くそうです。なんだか音の響きが可愛いですね。

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早速食べてみましょう!

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3種類の豆はシロップで煮てあり、さつま芋と羽二重餅も入っています。
黄色い部分はアングレーズソース。
白い部分はココナッツミルクのブラマンジェ。

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名前のとおり、スプーンで「ごちゃまぜ」にして食べました〜。
美味しかったなあ・・・

サイズも大きく、カロリーも441calと結構あるので、ダイエット中の人は注意!
朝食に食べるくらいがいいかもしれません。

現地では実際に、どんな風に食べているの?

現地ではどんな風に食べているのかと調べてみるましたが、使われている豆はいろいろでした。

  • 紅豆(小豆)
  • 紅腰豆(レッドキドニー)
  • 緑豆
  • 白いんげん豆

など。タピオカを使ったレシピもありました。
成城石井のこの商品は、ココナツブラマンジェとアングレーズソースという、かなり高級志向でオシャレな商品になっていますね。

この夏、ぜひお試しあれ!

参考リンク

マレーシア旅行におすすめの本

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